Begeleiderspas

_

Informatie Begeleiderspas

Dit moet je weten

_

Een begeleiderspas kun je aanvragen via de website van 2todrive. Deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je coaches melden zichzelf eerst aan. Dat kan via deze pagina. Zodra al je coaches zich aangemeld hebben kun jij daarna de begeleiderspas aanvragen. De begeleiderspas moet je aangevraagd hebben voordat je het rijbewijs kunt aanvragen bij jouw gemeente. Voor het aanmelden maak je gebruik van DigiD. De kosten voor de aanvraag van de pas bedragen €35,-. Deze kosten dienen direct via iDEAL betaald te worden bij het aanvragen van de begeleiderspas.

 

Let op! Zorg ervoor dat alle coaches zichzelf hebben aangemeld, vóór jij de begeleiderspas aanvraagt. Is de begeleiderpas namelijk al aangevraagd en wil je later alsnog extra coaches toevoegen, dan moet er helaas een nieuwe pas worden gemaakt. Dit kost dan opnieuw €35,-.


Meer informatie kun je vinden op de website www.2todrive.nl

_

Zo werkt het

Bekijk de video

_
image
_

Vragen Bestuurders

_
Wat is een begeleiderspas ?

Een begeleiderspas is een pasje dat je tot je 18e samen met je rijbewijs bij je moet hebben als je autorijdt. Op de pas staan de namen van je coaches.

Wanneer kan ik de begeleiderspas aanvragen ?

Vanaf het moment dat je 16,5 jaar bent, mag je de pas aanvragen. Wij raden aan om de begeleiderspas ongeveer een maand voor je praktijkexamen aan te vragen, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wie vraagt de begeleiderspas aan ?

Om de begeleiderspas aan te kunnen vragen moeten je coaches zich eerst registreren met hun DigiD. Daarna kun jij de begeleiderspas aanvragen.

_

Vragen Coaches

_
Wat is de rol van een coach ?

De coach is een aanspreekpunt voor je en coacht waar nodig. De coach is geen rijinstructeur, hij/zij geeft je geen les en verricht zelf geen bestuurdershandelingen. Voor beginnende bestuurders kan het vanwege minder ervaring, lastig zijn om bepaalde verkeerssituaties in te schatten. De coach is er om je in dit soort situaties te helpen.

Wie kan coach worden ?

De bestuurder mag zelt bepalen wie zijn coaches gaan worden. Iedereen die aan de eisen voldoet, mag gekozen worden als coach.

Welke eisen worden er gesteld aan een coach ?
  • moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een personenautorijbewijs (rijbewijs B);
  • moet minimaal 27 jaar oud zijn;
  • mag in de vier jaar voorafgaand aan de aanvraag  geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad;
  • mag in de vier jaar voorafgaand aan de aanvraag geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad;
  • mag in de vier jaar voorafgaand aan de aanvraag geen onderzoeken naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid hebben gehad;
  • mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;
  • moet een geldig rijbewijs kunnen tonen.